Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!

Uppsala Roller Derby – Sun City Rollers | Fyrishov

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Uppsala Roller Derby – Sun City Rollers | Fyrishov

lördag 18 maj @ 13:00 - 16:00

70kr
Roller Derby (dekorativ bild)

Uppsala Roller Derby – Sun City Rollers | Fyrishov

The time has come for wolves to howl, vampires to bite, whistles to blow and wheels to roll! On May 18th Uppsala Roller Derby’s BURDs has the sinister pleasure to meet Karlstad’s Sun City Rollers for a bout. What will prevail – sunshine or the black birds’ talons?

Tiden är kommen för vargarna att börja yla, för vampyrerna att börja bita, för visselpiporna att blåsas och hjulen att rulla igång! Den 18 maj 2019 har Uppsala Roller Derby Jackdaw City Rollers det otrevliga nöjet att möta Karlstads Sun City Rollers för ett slag på Fyrishov. Vad kommer det att bli – en solskenshistoria eller en sorgestund?

Plats: Fyrishov
Datum: Lördagen den 18 maj 2019
Tid: Dörrarna öppnas klockan 13.00, matchen pågår 14:00-16:00
Pris: 70 kr per biljett, gratis för barn under 16 år
Biljett: Köpes på plats
Arrangör: Uppsala Roller Derby
Kontakt: info@uppsalarollerderby.se (mailadress)


Om Roller Derby

Roller derby är en fullkontaktsport som utövas på rullskridskor. Sporten går ut på att utövarna, uppdelade i två lag, kör på en oval inomhusbana och poäng delas ut till en spelare (jammern, märkt med en stjärna på hjälmen) som kör förbi varje medlem (blockers) av motståndarlaget. Blockers uppgift är att blockera vägen för motståndarlagets jammer och hjälpa sin egen jammer att lättare komma förbi. Detta görs med hjälp av olika strategier. Laget med flest poäng vid matchens slut har vunnit.

En match varar i sammanlagt 60 minuter och är indelat i två 30-minutersperioder. Perioderna är i sin tur indelade i flera jams som kan vara i max två minuter (minst 15 jams per period) och med 30 sekunders paus emellan. Lagen består av upp till 14 spelare vardera. Tio stycken från båda lagen är på banan samtidigt, fyra blockers och en jammer ur varje lag. Byten får göras mellan jams. En blocker kan ha rollen som pivot, närmst jämförbar med en quarterback i amerikansk fotboll, och har vissa privilegier. Pivot utmärks med en rand längs hjälmen och jammern med en stjärna, och “vanliga” blockers har omarkerade hjälmar.

Kring banan finns sju domare, även de på rullskridskor, med olika roller. Fem håller koll på klungan och två följer varsin jammer för att räkna poäng.


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar i nytt fönster/flik)
Kommande event inom Sport och Motion | Kommande event inom Spel & Tävling | Fyrishov | Om sporten

Bild: CC-BY-SA Matti Blume (via Wikimedia)

Plats

Fyrishov
Idrottsgatan 2
Uppsala, 753 33 Sverige
Telefon:
070-288 77 65
Webbplats:
www.fyrishov.se

Arrangör

Uppsala Roller Derby
E-post:
info@uppsalarollerderby.se
Webbplats:
http://uppsalarollerderby.se/index.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *