Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!

Ponyo på klippan vid havet – Anime | Fyrisbiografen (7år+)

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ponyo på klippan vid havet – Anime | Fyrisbiografen (7år+)

måndag 18 mars @ 19:30 - 21:10

90Kr – 120Kr
Ponyo (dekorativ bild från filmen)

Ponyo på klippan vid havet – Hayao Miyazaki-klassiker | Fyrisbiografen (7år+)

En familjefilm av Hayao Miyazaki

Ponyo på klippan vid havet – Miyazakis fantasifulla praktverk om hur vänskap och kärlek tillsammans med en natur i balans övervinner allt.

5-årige Sôsuke bor med sin mamma högt upp på en klippa vid havet. En dag hittar han en bedårande guldfisk som sköljts upp på stranden. Han döper henne till Ponyo men inser snart att det här inte är vilken fisk som helst.

Med magiska krafter har Ponyo rymt från sitt hem i havet för att förverkliga sin längtan efter att bli människa. Ett beslut som får konsekvenser för både Ponyo och Sôsuke och skapar obalans i hela världen. Men tillsammans ger sig de två vännerna ut på ett storslaget äventyr för att ställa allt till rätta.

Detta förtjusande animerade praktverk är en visuell explosion av färg, fantasi och förunderlighet med ett hjärta lika stort som den vidaste ocean.

Det här är berättelsen om fiskflickan Ponyo, som blir förälskad i människopojken Sosuke, och om hur en femårig pojke lyckas uppfylla det allra vackraste av löften; att beskydda Ponyo för all framtid.


Datum: Måndagen 18 mars 2019
Tid: 19.30
Plats: Fyrisbiografen Salong 1
Ålder: Från 7 år
Längd: 1 timme och 40 minuter (100 minuter)
Pris: 90 kr som Fyrisvän, senior, student eller annan, 120 kr ordinarie
Språk: Japanska
Textning: Svenska
Biljett: Fyrisbiografen  (extern länk öppnas i nytt fönster/flik)


Medverkande “dubbade versionen”:  De svenska rösterna görs av bl a Daniel MelénEwa FrölingJakob StadellJulia Dufvenius, Marie Serneholt och Katja Levander.

Hayao Miyazaki
 är en japansk animatör, regissör och serieskapare. Hans karriär spänner över sex årtionden, och han är den idag mest framgångsrike japanske filmregissören och den internationellt mest kände av de idag verksamma japanska filmskaparna. Sedan 1985 har hans filmer animerats av Studio Ghibli, och alla Miyazaki-filmer från och med 1989 års Kikis expressbud har blivit årets största bioframgång på japanska biografer. 


Besök gärna följande länkar nedan (extern länk öppnas i nytt fönster/flik)
Kommande event inom kategori bio | Fyrisbiografen

Bild: Från arrangör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 19 =