Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!

“Levande vatten” – utställning på Biotopia

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

“Levande vatten” – utställning på Biotopia

tisdag 16 april @ 11:00 - 17:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)
Varje dag klockan 11-17, 16 mars - 28 april 2019
levande vatten (dekorativ bild av Biotopia)

“Levande vatten” – utställning på Biotopia

Kvicka vattenkvalster, snurriga hjuldjur, minimala växtplankton, husbyggande nattsländor och glupska abborrar… Vatten ger liv! Välkomna till utställningen “Levande vatten” på Biotopia under mars och april och upptäck det minsta livet i Fyrisån.


Datum: Lördagen 16 mars till söndagen 28 april 2019
Tid: 11:00 – 17:00, varje dag
Plats: Biotopia
Pris: Fri entré
Ålder: För alla
Anmälan: Nej 
Arrangör: Biotopia


11:15 Ni matar fiskarna vid akvariet och fortsätter sedan tillsammans att undersöka det lilla livet i Fyrisåns vatten med förstoring på storbildsskärm. Möjlighet finns att dokumentera upptäckterna genom att rita och teckna av de ni hittar. För stora och små.

14:30 Med stereoluppar och mikroskop ger ni er in i vattnets förunderliga värld. Lär känna monsterlika ryggsimmare, specialutrustade klodyvlar, illröda mygglarver och de allra minsta livsviktiga planktonen. För alla nyfikna från 9 år och uppåt. Barn från 9 år kan vara med utan föräldrar.

Lär även känna Fyrisåns fiskar och lös tipspromenad om livet under ytan. Filmvisning om Upplands landskapsfisk aspen! Så fort det blir säsong tar ni in grodägg för att följa utvecklingen till vuxna grodor. ­­


Om Biotopia

Biotopia, eller Biologiska museet som det hette tidigare, är över 100 år gammalt! Många som bott i Uppsala länge kommer ihåg att dom besökte museet som barn. Och det roliga är att dom fortfarande kan känna igen sig.

När museet öppnade 1910 var det unikt i sitt slag. Att visa djur i dioramor, i sin rätta miljö, istället för uppradade på hyllor var nytt. Dessa dioramor finns fortfarande kvar. Idag fungerar de mera för att väcka nyfikenhet och lust att veta mer om djur och natur. Biotopia försöker fortfarande vara ett unikt museum, men idag handlar det mer om det du kan göra hos dem. Under helger och skollov finns alltid aktiviteter som du kan vara med på där du får upptäcka och utforska olika teman.


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik)
Biotopia | Kommande event inom djur och natur | Kommande event inom kunskap och lärande

Bild: Initcia (med upphovsrätt)

Plats

Biotopia
Vasagatan 4
Uppsala, 753 13 Sverige
+ Google Map
Telefon:
018-727 63 70
Webbplats:
www.biotopia.nu

Arrangör

Biotopia
Telefon:
018-727 63 70
E-post:
info@biotopia.nu
Webbplats:
http://www.biotopia.nu/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *