Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!

Badplatser: Fjällnora, Rullsand och många fler

Badplatser

Är du och barnen badsugna? Här tipsar vi om ett par bra badplatser i Uppsala län, Fjällnora och Rullsand. Dessutom hittar du en bra resurs om du är på semester i en annan del av Sverige och vill hitta ett bra ställe att bada på.

Badplatser: sandslott

Badplatskartan

badkartan.se hittar du badplatser i hela landet, många av dem är recenserade och betygssatta.

Badplatser: Badkarta

Fjällnora

Fjällnora är ett populärt friluftsområde öster om Uppsala. Det omges av sjöar, skogar och bergsknallar. Under sommaren kan du bada i sjöarna Trehörningen och Ramsen. Det finns inte bara ett större friluftsbad, det finns även ett naturistbad och ett hundbad.

Du kan också fiska, cykla, hyra kanoter och kajaker, spela bangolf och mycket mer. Det finns även utmärkta vandringsleder i området. I Kolarkojan kan du lära dig mer om kolarens liv.

Om du åker buss kan du byta till en anslutande veteranbuss när du kliver av vid Fjällnoravägen. Du kan också åka med museijärnvägen Lennakatten och även då byta till veteranbuss.

Badplatser: Badplatsen vid Fjällnora

Rullsand

Rullsands havsbad och camping ligger vackert vid Dalälvens utlopp nära Skutskär. Området är mycket populärt som bad – och campingområde och är ett av Uppsala läns mest besökta naturreservat året om.

Du kan njuta av sol och bad på mellansveriges största havsbad med en långgrund och barnvänlig strand som ingår i det mycket vackra naturreservatet Billudden. Den udde som gett namn åt reservatet är en långsmal udde som skjuter ut i havet. Här försvinner den nordligaste delen av Uppsalaåsen ner under havsytan.

Det finns en naturstuga med en utställning om naturen i naturreservatet. Barnen kan utforska en äventyrsstig, eller tillsammans med familjen vandra ut på den 3,5 km långa Billudden. Det går att hyra en cykel ta sig drygt halva sträckan på den. På udden finns naturstigar, eldstäder, Nordeuropas största havtornssnår, stentorg, spännande växter och mycket mer.

Badplatser: Badplatsen vid Rullsand